Škola slavila

autor: | 18. ledna 2020 | Doporučujeme

Kuřívodská škola slavila své výročí

Dvacáté páté výročí svého znovuotevření si 17. listopadu připomněla Základní škola a mateřská škola Tomáše Ježka v Kuřívodech. Oslava byla pojata jako celoškolní projekt Škola v historii a v budoucnosti.

Nejmenší děti dávaly dohromady nápady na to, jak by měla vypadat škola za pár let a co by se v ní mohlo změnit. Svoji vizi pak ztvárnily ve stavbě Školky budoucnosti, která by podle jejich slov měla být plná barev, hraček a kamarádů.

První třída postavila ve zmenšeném měřítku Školu současnosti. Ve druhé třídě žáci vsadili na osobní prezentaci svého vizionářského umění, žáci třetí třídy pak vytvořili Školu snů.

Sladkou odměnou pro všechny zúčastněné bylo předání 5 dortů (do dvou tříd mateřské školy a tří tříd základní školy). Dorty byly předány zaměstnanci školní kuchyně a provozu.

Paní Němečková připravila pro žáky a zaměstnance základní školy videoprezentaci historie školy, která skýtala pohled divákům do minulosti. Ze záběrů bylo například patrné, kolik žáků prošlo školou, jak v průběhu let všichni vyrůstali a nakonec se vzájemně poznávali na fotografiích.

Škola jako taková dostala ke svým narozeninám nové logo a internetové stránky, které budou spuštěny již v lednu. Můžete na nich očekávat aktualizované informace i přehlednější design.

Celý kolektiv naší školy a školky přeje čtenářům pohodové prožití vánočních svátků a hodně štěstí, zdraví a úspěchů v nadcházejícím roce.

článek byl otištěn v Dnešním Ralsku, dne  20. 12. 2019